Articles

Manage PermissionsManage Permissions
|
Version HistoryVersion History

Obvestilo o sklepih skupščine DUTB in spremembah v upravnem odboru DUTB

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana, in veljavne zakonodaje Družba za upravljanje terjatev bank, d.d. (DUTB), Davčna ulica 1, Ljubljana, objavlja naslednje sporočilo:

Upravni odbor DUTB se je 12. 10. 2015 seznanil s sklepom Vlade Republike Slovenije z dne 6. 10. 2015 in skupščinskim sklepom z dne 8. 10. 2015. Vlada Republike Slovenije je na 54. redni seji dne 6. 10. 2015 na predlog Ministrstva za finance ugotovila, da pri neizvršnemu direktorju DUTB Larsu Eriku Nybergu obstajajo razlogi za predčasno razrešitev in ga upoštevajoč ugotovljeno razrešila z mesta neizvršnega direktorja upravnega odbora DUTB. Vlada Republike Slovenije je 8. 10. 2015 v vlogi skupščine DUTB med drugim sprejela sklep o odpoklicu Torbjörna Månssona z mesta člana upravnega odbora DUTB.

Upravni odbor DUTB je 12. 10. 2015 za predsednika upravnega odbora imenoval dr. Marka Simonetija ter sprejel sklep o razrešitvi glavnega izvršnega direktorja Torbjörna Månssona in začasno za glavnega izvršnega direktorja (CEO) imenoval dr. Imreja Balogha.

Besedilo tega sporočila bo dostopno tudi na spletni strani družbe, www.dutb.eu, 5 let od datuma objave.

DUTB
Attachments