Articles

Manage PermissionsManage Permissions
|
Version HistoryVersion History

Podpis sporazuma s Hrvati

​Izjava za medije – dr. Imre Balogh, glavni izvršni direktor DUTB:

Celoten projekt prestrukturiranja družbe Cimos je bil kot tek na dolge proge z ovirami. Kljub vsemu nam je na koncu uspelo vse ovire uspešno premagati.

V preteklih tednih smo izpilili še vse zadnje podrobnosti, tako da smo se lahko vsi udeleženci strinjali s koraki do končnega rezultata. Prejšnji teden je tako Cimos dobil novega strateškega lastnika in danes je na vrsti še en ključni mejnik – podpis sporazuma o prodaji terjatev hrvaške državne agencije do družbe Cimos. V njem se je hrvaška stran zavezala, da bo umaknila tožbo zoper Cimos, saj je DUTB odkupila te terjatve za 7 milijonov evrov.

Od tu naprej se lahko Cimos v celoti usmerja v svojo prihodnost. Družba je dobila trdno lastniško strukturo, vzdržne ter neobremenjene finančne in pravne pogoje za poslovanje, s tem pa podlago za dolgoročno stabilnost družbe in trdne okvirje za njen nadaljnji razvoj.

Prestrukturiranje Cimosa je dokaz, da le dobro sodelovanje na vseh ravneh prinese želen rezultat. Zato iskrena hvala vsem deležnikom, ki so sodelovali in doprinesli k uspešnemu zaključku tega dolgotrajnega in kompleksnega procesa! S konstruktivnim sodelovanjem vsakega izmed njih smo dosegli za vse primerno in želeno rešitev.

Attachments