Articles

Manage PermissionsManage Permissions
|
Version HistoryVersion History

Novi glavni izvršni direktor DUTB je postal Matej Pirc

Ljubljana, 25. april 2019 – Neizvršni direktorji DUTB so na današnji seji v skladu z določili ZUKSB in statuta DUTB imenovali glavnega izvršnega direktorja DUTB. To je postal Matej Pirc, dosedanji v.d. glavnega izvršnega direktorja.

Matej Pirc, ki se je ekipi DUTB pridružil avgusta 2017, bo nastopil funkcijo glavnega izvršnega direktorja z 29. aprilom 2019 in bo do imenovanja drugih dveh izvršnih direktorjev pristojen še za upravljanje sredstev in korporativne zadeve. Druga izvršna direktorja DUTB bosta imenovana v prvi polovici prihodnjega meseca.

Ob imenovanju Mateja Pirca so neizvršni direktorji DUTB izrazili zadovoljstvo z njegovim dosedanjim delom in visoko stopnjo zaupanja, ki se je vzpostavila v nekajmesečnem sodelovanju v upravnem odboru DUTB. Hkrati so izrazili tudi prepričanje v kakovostno vodenje in delovanje DUTB v prihodnje.

Današnje imenovanje je nadaljevanje konkretnih ukrepov upravnega odbora v novi sestavi, s ciljem nadaljnje stabilizacije družbe, zagotovitve kakovostnega sodelovanja med izvršnimi in neizvršnimi direktorji ter maksimiranja iztržka iz prodaje premoženja ob transparentnem poslovanju družbe v prihodnje.

Attachments