Articles

Manage PermissionsManage Permissions
|
Version HistoryVersion History

Izvršno vodstvo DUTB kmalu v polni sestavi

Ljubljana, 8. maj 2019 – Neizvršni direktorji DUTB so v skladu z določili ZUKSB in statuta DUTB imenovali še dva izvršna direktorja. To sta dr. Andraž Grum in Bojan Gantar, ki bosta skupaj z glavnim izvršnim direktorjem Matejem Pircem vodila DUTB v prihodnje.

Andraž Grum in Bojan Gantar sta bila izbrana iz kvote kandidatov, prijavljenih na razpis za glavnega izvršnega direktorja DUTB, ki jih je kadrovska komisija v izbor predlagala neizvršnim direktorjem. Andraž Grum je doktor ekonomije z bogatimi znanji in izkušnjami v bančništvu (Abanka, DBS), predvsem s področij finančnih analiz, vrednotenja, upravljanja problematičnih naložb, investicijskega upravljanja, korporativnega upravljanja in upravljanja s tveganji. Bojan Gantar je diplomirani inženir strojništva s širokim spektrom znanj in izkušenj iz gospodarstva (Trimo, Alpina, Hidria), še posebej iz vodenja zahtevnih projektov poslovnega ter finančnega prestrukturiranja, korporativnega upravljanje in optimizacije poslovnih procesov.

»V upravnem odboru smo zadovoljni s končno sestavo izvršnega vodstva DUTB. Naš namen je bil sestaviti strokovno, izkušeno, usposobljeno, verodostojno, predvsem pa homogeno ter komplementarno vodstveno ekipo, ki bo tvorno sodelovala tako z neizvršnimi direktorji kot z zaposlenimi, hkrati pa se bo znala spopadati s prihajajočimi izzivi. Verjamemo, da je podlaga za uspešno delovanje DUTB v prihodnje na ta način zagotovljena,« je ob imenovanju povedal Tomaž Besek, predsednik upravnega odbora.

Andraž Grum in Bojan Gantar bosta funkciji izvršnih direktorjev nastopila predvidoma konec tega meseca. Takrat bo upravni odbor določil tudi področja vodenja vsakega od izvršnih direktorjev. Prve naloge izvršne ekipe bodo dokončna stabilizacija družbe z izboljšanjem upravljanja, izvedba mehke reorganizacije, optimizacija notranjih postopkov in zagotovitve kakovostnega delovnega okolja za zaposlene, vse z namenom maksimiranja iztržka iz prodaje premoženja ob transparentnem poslovanju družbe.

Attachments