Articles

Manage PermissionsManage Permissions
|
Version HistoryVersion History

V prvi fazi prodaje kompleksa Koprska vrata bo prodanih več kot polovica stanovanj

Koper, 28. junij 2019 – DUTB je zaključila aktualni postopek zbiranja zavezujočih ponudb za nakup stanovanj v poslovno-stanovanjskem kompleksu Koprska vrata. V času od 22. aprila do 26. maja je namreč organizirala dneve odprtih vrat za prodajo 162 stanovanj s pripadajočimi parkirnimi mesti in shrambami v tem kompleksu. Do 31. maja so prejeli preko 200 veljavnih ponudb s plačanimi varščinami. Več kot polovica ponujenih stanovanj bo kmalu dobila novega lastnika.

 

Prodaja stanovanj je potekala z zbiranjem zavezujočih ponudb. Glede na velik interes kupcev so bile dosežene prodajne cene precej višje od izklicnih cen. Prvi stanovalci se bodo lahko v svoja nova stanovanja vselili takoj po plačilu celotne kupnine in po izvedeni primopredaji nepremičnine.

Žiga Pfeifer, vodja nepremičninskega portfelja DUTB, je izrazil zadovoljstvo z dosedanjim postopkom prodaje: »Po uspešni izvedbi dnevov odprtih vrat v maju bomo že v prvi fazi prodaje prodali  več kot polovico stanovanj. Glede na razmere na primorskem nepremičninskem trgu ta dosežek v tako kratkem času predstavlja uspeh, tudi upoštevajoč dejstvo, da so dosežene prodajne cene krepko presegale izklicne cene. V skladu z dosedanjimi izkušnjami je bilo v prvi fazi prodajnega postopka pričakovano največ povpraševanja za večja stanovanja in za tista na boljših lokacijah, manj pa za garsonjere. Denimo, za najbolj privlačna stanovanja smo prejeli tudi po več kot 70 ponudb. Pričakujemo, da se bo v nadaljnjih prodajnih postopkih izrazil tudi interes za preostale enote.«

Neizbranim ponudnikom bo DUTB vrnila plačano varščino. Tako kot preostalim interesentom bo tudi njim DUTB kmalu ponudila v nakup neprodana stanovanja. Postopek prodaje preostalih stanovanj v kompleksu Koprska vrata se bo nadaljeval predvidoma v septembru. Javnost bo o tem pravočasno obveščena; zainteresirani pa lahko informacije o postopku nadaljnje prodaje spremljajo tudi na spletni strani www.koprskavrata.eu.

V času dnevov odprtih vrat je bilo opravljenih tudi veliko ogledov za poslovni del objekta Koprska vrata. Ti so možni tudi nadalje po predhodnem naročilu preko spletne strani www.koprskavrata.eu, preko e-naslova info@koprskavrata.eu oziroma po telefonu na številki 01 420 59 14. Nezavezujoče ponudbe za nakup poslovnih prostorov DUTB sprejema vse do prodaje posameznih enot. Ker je interes za posamezne lokale izredno velik, bo DUTB za nekatere lokale kmalu izvedla tudi zbiranje zavezujočih ponudb.

***

 

Informacije o objektu

Nov poslovno-stanovanjski kompleks ima urejene prometne povezave ter povezavo z javnim prevozom. V bližini se nahajajo otroški vrtec, šola, banke in trgovine. Stanovanjske enote v višjih nadstropjih ponujajo večje terase z izjemnim razgledom na mesto. Uporabno dovoljenje za Koprska vrata je bilo izdano leta 2013. Prav tako je bila izdelana energetska izkaznica. Objekt spada v energetski razred B1 (15-25 kWh/m²a). Koprska vrata se nahajajo v neposredni bližini koprske obale, mestnega centra in avtocestne povezave. Moderna arhitekturna zasnova kompleksa ponuja stanovanja za bivanjske in počitniške namene. 164 privlačnih, moderno zasnovanih stanovanj zagotavlja udobno in prijetno bivanje za vse generacije. Raznolike tlorisne rešitve stanovanjskih enot v šestih etažah obsegajo površino od 38 do 154 kvadratnih metrov. V pritličnem delu kompleksa se razprostira več kot 2.000 m2 poslovnih površin različnih namembnosti, ki se lahko razdelijo v do 29 posameznih enot.


Attachments