15.Feb.2021

DUTB ponovno začenja s trženjem stanovanjskih nepremičnin

Ljubljana, 15. februar 2021 – Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) po odpravljenem ukrepu o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije s 15. februarjem nadaljuje s postopki prodaje stanovanjskih nepremičnin v večstanovanjskih objektih. Skupno je na voljo 27 stanovanjskih enot.

V stanovanjskem naselju Nokturno Markovec je na voljo še zadnje prosto stanovanje. V večstanovanjskem objektu Park pod Javorniki v Postojni je na voljo še 10 stanovanj, 8 stanovanj čaka na nove lastnike v naselju Škrjančevo v Radomljah. V Ljubljani, v Tacenskih brzicah, je na voljo še zadnjih 8 stanovanj ter 11 dodatnih parkirnih mest.

Vsi prodajni postopki so se začeli že lani, a so se zaradi ukrepov o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga ter storitev pa tudi zaradi omejitev gibanja med občinami začasno ustavili. Ker se epidemiološka slika v Sloveniji v zadnjem obdobju izboljšuje, bo DUTB zainteresiranim kupcem spet  lahko omogočila oglede posameznih stanovanjskih enot. Nepremičninske agencije, ki z DUTB sodelujejo pri prodaji navedenih stanovanjskih projektov, bodo oglede izvajale skladno z veljavnimi odloki in upoštevaje vsa priporočila o izvajanju dejavnosti NIJZ. Izbor prodajnega postopka bo prilagojen značilnostim in prodajnim fazam posameznega projekta. Tako se bodo stanovanjske enote v Parku pod Javorniki in v Nokturnu prodajale preko e–dražbe, stanovanja v Škrjančevem z zbiranjem zavezujočih ponudb po sistemu »kdor prvi ponudi prvi kupi«, Tacenske brzice pa s klasičnim zbiranjem zavezujočih ponudb.

Več informacij o razpoložljivih stanovanjskih nepremičninah DUTB:

  • Stanovanjsko naselje Nokturno se nahaja na brežini Markovca v Kopru ter nudi razgled na Koprski in Tržaški zaliv. V objektih, zgrajenih leta 2010 in osveženih v 2016, je na voljo še zadnje prosto stanovanje, ki je primerno tako za kupce, ki si želijo nov dom, kot investitorje.
  • V Parku pod Javorniki, v neposredni bližini središča Postojne, je v večstanovanjskem objektu na voljo 10 stanovanj – 8 novih in 2 že rabljeni. Vsa stanovanja so bila v celoti prenovljena. Eno stanovanje z atrijem se nahaja v pritličju, 2 v 1. nadstropju in 7 v mansardi.
  • V večstanovanjskem objektu v Radomljah, ki je bil prenovljen leta 2019, je na voljo še 8 novih stanovanj. Stanovanjska soseska Škrjančevo je primerna tako za družine kot posameznike.
  • Naselje Tacenske brzice se nahaja neposredno ob južnem delu Marinovševe ulice tik ob naselju Tacenska Trojka v Ljubljani. Kupcem je na voljo 8 stanovanj (od eno do petsobnih stanovanj), ki jih je DUTB prenovila v lanskem letu, ter 11 dodatnih parkirnih mest.

Celotna ponudba nepremičnin je na voljo na www.nepremicnine.dutb.eu. Več informacij, kako kupiti stanovanjske nepremičnine od DUTB je na voljo na tej povezavi.

Sporočila za javnost

Preberi več
23.Apr.2021

Kapital DUTB konec leta 2020 presegel vsa vložena sredstva

Ljubljana, 23. april – DUTB je leto 2020 sklenila s 162 milijoni evrov ustvarjenih prilivov iz upravljanja premoženja, 35 milijoni evrov čistega poslovnega izida in...

Read more
22.Apr.2021

Odpoklic izvršnega direktorja

V sredo, 21. aprila 2021, je bil z mesta izvršnega direktorja DUTB odpoklican mag. Dimitrij Piciga. Njegove pristojnosti in odgovornosti bosta prevzela izvršna direktorja dr....

Read more
16.Apr.2021

Spremembe v vodstvu DUTB

Ljubljana, 16. april 2021 – Neizvršni direktorji DUTB so na današnji seji za vršilca dolžnosti glavnega izvršnega direktorja za obdobje šestih mesecev imenovali dr. Roberta...

Read more